tisdag 6 april 2010

Köket


Även om det var länge sedan vi bestämde oss för hur köket ska se ut så har vi inte lyckats författa ett inlägg förrän nu...



Så här ser köket ut, det är från Tibrokök. Det ska vara vita släta luckor, integrerad diskmaskin och många utdragningslådor istället för skåp. Alla vitvaror är från Siemens.

Vi valde en 80 cm häll istället för det normala 60 cm. Mikron kommer stå i skåpet ovanför spisen. Vi tyckte inte att slänga vår gamla fungerande mikro för en ny integrerad var värt priset. Så den gamla får stå i skåpet i stället. Här är en bild på ugnen:


Ön kommer man kunna sitta vid då bänkskivan kommer sticka ut 30 cm bakåt. På andra sidan (mot kyl och frys) kommer det vara 3 skåp med varsin låda längst upp.

För att få lite modernare utseende så kommer diskbänken sakna kant, vilket oroar många i släkten :) Men vi har tänkt över detta och har nu gjort vårt val. Bäst för oss att inte klaga på detta i framtiden...

Eftersom vi tyckte att Tibro gjorde rejäla påslag på priset för bänkskivor och handtag så kommer vi köpa det själva.

Vi ser verkligen fram emot att få ett större kök, vi gillar speciellt den stora spisen, fullhöjd på kyl och frys, ön och fönstret ovanför diskbänken. Vi ser framför oss att bjuda hem vänner som hänger runt ön och sippar vin medan vi fixar det sista med maten.



2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vi är blivande grannar. Vi köpte tomten på kullen (tomt I)i samma veva som er (om ni har tomt C?). Kul att se hur det går. Vi har inte fått igenom bygglovet än, fick göra en grannhöran för en "takkupa/utbyggnad" vilket drar ut på tiden. En som har yttrat sig dessutom.
    Håller med om att Tibrokök är dyra och undrar var ni köper bänkskivor istället?
    Vi byggde Trivselhus för 5 år sedan i Glömsta, är jättenöjda (Tibro håller god kvalitet också). Verkade som att ni har hund- via har en Freja som är snart 10 månader, Labrador och lite Schäfer.
    Hälsningar Ulrica Renberg (ulricar@md.kth.se)

    SvaraRadera
  2. Hej Ulrica,

    Kul att träffa dig på tomten idag! Fin hund också, även om hon inte direkt hjälpte till att dra pinnarna åt rätt håll :)
    Hunden på bilderna är inte vår utan en kompis. Men vi lånar henne ibland, väldigt mysigt.

    Vi ska förmodligen köpa bänkskivorna på Culimar (http://www.culimar.se/). Hittar vi inte handtagen billigare någon annan stans så köper vi dem på Culimar också.

    På återseende!
    Åsa & Lars

    SvaraRadera