lördag 17 april 2010

Fire it up!

Idag har vi eldat upp riset efter de 4 träd vi fällde för några veckor sedan. 
Eftersom vi varit med om en nära-elda-upp-skogen-upplevelse när vi hjälpte våra kompisar att elda upp en stor hög ris så valde vi att tända en mindre hög som vi sedan la på mer och mer ris efterhand. Hade vi tuttat på hela högen på en gång hade nog grannarna ringt brandkåren, vår lilla hög rök så det räckte ändå.




Vi hade bra hjälp av Markus under hela tiden. Men just här är det fika paus. Det måste man ha när man utför kroppsarbete. Vad sägs om kaffe och vetelängd?



Det tog hela förmiddagen att elda upp riset men när det var klart hade vi "världens största hög av glöd" som jag uttryckte det. Perfekt tajmat kom Cattis och Calle över med korv och bröd. 



Under tiden vi väntade på att högen skulle brinna och glöda ut så fick vi hjälp att bära den sista veden till uppläggningsplatsen.


Att få resterna av "världens största hög av glöd" att helt sluta glöda och ryka var inte helt lätt. Men efter några spänner vatten och uppgrävd jord så slutar kolen ryka och vi kunde åka en stund till ett byggvaruhus och sukta efter saker att stoppa i garaget vi ska bygga :)

Idag och de senaste gångerna vi varit på tomten har vi träffat blivande grannar och andra som bor i området. Väldigt trevliga allihop, det känns bra. Det är ju viktigt det där med grannar. :)


Tack Markus, Cattis och Calle för all hjälp! Nu är tomten redo för arbetet med grunden. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan det sätter igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar